Betta på Fotboll

Allt du behöver veta om att betta på fotboll

Att betta på fotboll är den vanligaste formen av betting i hela världen. Med över 3 miljarder fans och många utövare finns de få sporter som kommer ens i närheten. Att lära sig grundreglerna i fotboll är superenkelt och om du låter en fotbollskunnig person lägga 5 minuter på att förklara offside så kan du i princip allt du behöver veta. För att kunna kalla dig själv för fotbollsexpert krävs det dock mycket mer – men låt inte det stoppa dig från att betta. 

Världens största sport sett till antalet utövare är som sagt med stor marginal fotboll. Det är svårt att säga en exakt siffra på hur många utövare det finns men enligt uppgifter från UEFA 2007 fanns det mer än 250 miljoner människor som spelade fotboll regelbundet, i samma rapport uppskattades att Sverige hade ungefär 1 miljon aktiva fotbollsspelare. Högsta ligan inom svensk seriefotboll kallas för Allsvenskan och alla matcherna under säsongen går att följa på tv.

Allsvenskan grundades redan 1924 och har bytt namn och utformning ett antal gånger sedan dess, 2007 ändrades namn och regler till hur det ser ut i allsvenskan idag. Allsvenskan består av 16 klubbar där alla möts två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Vinnaren är den klubb som samlat flest poäng efter 30 omgångar där vinst ger 3 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust ger inga poäng. Flest ligatitlar innehar i skrivande stund Malmö FF med 22 segrar, följt av IFK Göteborg med 15 segrar och IFK Norrköping med 13 segrar.

Vinnaren får förutom att titulera sig svensk mästare i fotboll även en chans att kvala till Champions League, där Europas bästa klubblag möts. Förutom en chans att mäta sig med de bästa klubblag blir detta också ett ordentligt plus i kassan om man lyckas kvala in. Skulle säsongen gå mindre bra och man hamnar sist eller näst sist efter säsongen är över blir laget automatiskt nedflyttat till näst högsta ligan, superettan.

Vill man höja spänningen under matchen kan man välja att betta på Allsvenskan.

Spelbolagen med högst odds på Allsvenskan

Favoritlaget kanske inte spelar där utan befinner sig längre ner i seriesystemet, misströsta ej, idag går det utmärkt att betta på division 4 och division 5. Vill man spela på div 4 eller div 5 finns där bara ett spelbolag som erbjuder det nämligen Nordicbet.

Väljer man även att följa svenska fotbollslandslaget så spelas mästerskapen inte lika ofta och därför blir mer spännande. Det största mästerskapet, fotbolls VM där alla länder i världen tävlar, spelas vart fjärde år och även här går det utmärkt att höja spänningen genom att betta på fotbolls VM. Sveriges största framgång kom under VM 94 som spelades i USA, här lyckades landslaget med den osannolika bedriften att slå Bulgarien och få med sig hem ett VM-brons.Det näst största mästerskapet, fotbolls EM, spelas också vart fjärde år och här deltar bara de Europeiska länderna. Sveriges största framgång kom när EM-slutspelet hölls i Sverige 92 och som värdnation därmed var direktkvalificerade då Sverige slutade på en delad tredjeplats tillsammans med Nederländerna. Betta på em är populärt eftersom det spelas bara vart fjärde år. Betta på fotboll har förändrats mycket under de senaste åren, nu kan man betta på allt i princip, något som blivit populärt är att betta på hörnor.

Så kommer du igång med betting på fotboll

Att komma igång med betting inom fotboll är hur enkelt som helst. Den vanligaste formen är 1x2 – du bettar med andra ord på vem som kommer att vinna, d.v.s. lag 1 eller 2, eller om det kommer bli oavgjort – x eller kryss som det även kallas. Odds är nästa begrepp som du bör ha koll på. Inom betting så anser de som bettar och de som erbjuder dig att betta sällan att det är lika stor chans för båda fotbollslagen att vinna – vilket är ganska självklart om du tänker efter. Om du kollar på statistiken så har exempelvis Brasilien varit i VM-final betydligt fler gånger än Sverige – kan man kanske tycka är tråkigt som svensk, men så är det ju. Så vad innebär odds? Oddset multiplern på vad du kan vinna. Om oddset är 1.5 så får du 1.5 gånger din insats, är oddset 2.0 så dubblar du din insats. Att lära sig vad som är ett bra odds eller inte är dock en hel vetenskap som vi inte hinner gå in på här och nu. Sist men inte minst ska vi prata om oddsbonusar och insättningsbonusar. Vi rekommenderar att man bettar hos ett reglerat och pålitligt spelbolag. Spelbolagen har olika erbjudanden för dig som ny spelare. Vi har listat ett urval av spelbolag som vi litar på här.