Betta på Eurovision

Allt du behöver veta om att betta på Eurovision

Det finns numera möjlighet att betta på musik i Eurovision Song contest. Det är ett helt nytt fenomen och bara ett fåtal hemsidor erbjuder denna möjlighet. På hemsidorna kan man jämföra de aktuella och uppdaterade oddsen i en tabell över samtliga deltagarländer. Där får man information om ländernas låtar, så att man kan satsa på sin egen favoritlåt som en vinnare. Det är 37 länder totalt som deltar i tävlingen, men endast 25 av dem går vidare till finalen. I år var det den 60:e gången som tävlingen gick av stapeln. Tävlingen har både semifinaler och en final där man kan jämföra oddsen för den vinnande låten.


100% upp till 1000 kr

Lägsta Odds: 1.5
Omsättningskrav: 5x

Skattefria vinster:
Cash-out:

Spela Nu

Omröstningen i tävlingen utförs enligt ett så kallat 50/50-system. Det tävlande landets medborgare kan rösta genom att ringa ett telefonsamtal eller genom att sända ett SMS, som är knutet till den låt man vill rösta på. Även professionella jurygrupper i alla de deltagande länderna bedömer melodierna. Medborgare får inte rösta på det egna landets låt, för att opartiskheten skall uppfyllas. Rösterna från medborgarna och juryn räknas samman, vilket ger ett 3:e resultat, det vill säga ett 50/50-resultat.

Av alla de deltagande melodierna går endast 10 bidrag vidare, det vill säga de som har fått flest röster i respektive länder. Poängens fördelning är 12, 10, samt mellan 8 och 1 poäng. Det bidrag som har fått den högsta poängen vinner tävlingen.