Riskfritt spel och gratisspel inom betting innebär lite olika beroende på vilket spelbolag du spelar hos. Oftast är det ett erbjudande riktat till nya kunder, men inte alltid. I den här artikeln går vi dock igenom vad det brukar innebära – generellt – men tänk alltid på att läsa spelbolagens villkor noga.

Riskfritt spel är på flera sätt unikt för just betting, även om liknande former av gratisspel förekommer inom exempelvis casino och bingo. Om du nån gång har spelat slots så har du garanterat sprungit på s.k. free spins eller gratis snurr som det ibland kallas på svenska. Man skulle lite förenklat kunna säga att riskfritt spel är bettingens svar på free spins.

Så vad kan du förvänta dig om du hittar ett spelbolag här på betta.se som erbjuder ett risk fritt spel? Det ska vi berätta

Inget spelbolag är det andra likt

Vi ska snart sluta prata om free spins, men först några till liknelser. Om du nångång fått ett erbjudande om free spins så vet du med ganska stor säkerhet vad du kan förvänta dig. 10 free spins är helt enkelt 10 knapptryckningar på valfri eller förutbestämd slotmaskin.

Riskfria spel däremot skiljer sig rätt mycket åt mellan olika spelbolag och nu tänkte vi kika lite närmare på olika varianter som erbjuds.

Gratis bet. En del spelbolag ger dig ett gratis bet upp till ett förutbestämt värde, t.ex. 100 kronor. Om du vinner så betalas pengarna ut till ditt spelarkonto, men snarare som regel än undantag så kommer vinsten med ett omsättningskrav (länk till oddsbonusar och omsättningskrav). Den här formen av riskfritt spel – eller gratis spel som det faktiskt är – är vår favorit och den som vi anser vara den mest generösa.

Cash back.  Andra spelbolag erbjuder sina spelare insatsen tillbaka vid en eventuell förlust. Om du t.ex. bettar 100 kronor på oavgjort under en fotbollsmatch och lag 2 vinner – d.v.s. du förlorar ditt bet – så betalas din insats tillbaka. Precis som i exemplet ovan så kommer vinsten även här ofta med omsättningskrav.

Lägg ett bet – Få ett bet. En variant på första varianten är att du får ett bet gratis om du lägger ett eget bet. Den här typen av riskfritt spel påminner snarare om en match-bonus, men vi väljer ändå att nämna den här.

 

Uppdaterad den 2:a oktober 2017